torstai 3. lokakuuta 2013

Jokaisella on lupa herkutteluun


Mahtavaa, että löysit tänne! 
Idea tähän uuteen blogiini lähti siitä, kun aloitin tämän vuoden keväällä radikaalin ruokaremontin ja alkuun olin vähän hukassa, mitä kaikkea tulisi välttää ja mistä kaikesta saankaan nauttia. Sen selvitettyäni lähdin metsästämään uusia reseptejä ja kun diettini on tullut tutummaksi, niin olen rohjennut soveltamaan erilaisia kokeiluja. Jotkut on onnistuneet ykkösellä, toisia on pitänyt jalostaa ja osan olen kuopannut jo alkumetreillä. Tarkoitukseni on siis saattaa muidenkin ulottuville mahdollisimman paljon erilaisia erityisruokavaliota noudattavien ja ruoka- aineallergikkojen ruokavalioon sopivia suolaisia, sekä makeita herkkuja. Toivon, että täältä voisit saada vinkkejä itsellesi, sekä sukulaisille ja ystäville, jotta voit yllättää erityisruokavaliota noudattavan henkilön juuri hänelle sopivalla reseptillä. Reseptin alusta tulee aina näkemään listan, mitä ruoka-ainetta välttävälle henkilölle se on suunnattu. Pääsääntöisesti reseptit pohjautuu puhtaisiin raaka -aineisiin ja ne edustaa terveellistä ruokavaliota, mutta uskallan kuitenkin luvata täällä vilahtelevan myös välillä (harvemmin kuitenkin) perinteisempääkin herkkua, sillä perinteisen tyylin leipominenkin on myös suurta intohimoani. Etenkin juhlien alla. 
Ne on aina kuitenkin myös allergikoillekkin sopivia ja pyrin niihinkin käyttämään laadukkaita raaka -aineita. Jokaiselle herkuttelijalle on siis luvassa jotakin. :) 

Omaan perheeseni kuuluu ammatikseen urheileva mies, joka lajinsa puolesta joutuu pitämään painon kurissa ja huolehtimaan luonnollisesti myös monipuolisesta ravinnosta. Meillä on lisäksi pieni leikki-ikäinen poika, jolla on muutamia vielä toistaiseksi määrittelemättömiä allergioita, sekä selkeä lehmänmaito yliherkkyys. Oman ruokavalioni olen muodostanut reilun kymmenisen vuotta sitten diagnosoidun keliakian ympärille, sekä monien eri tietolähteiden perusteella, kun kasvoissani jo useamman vuoden viihtynyt akne alkoi lopullisesti jurppia ja olenkin nyt oikeanlaisesta ravinnosta löytänyt siihen apua. Vatsani on myös reistannut jo vuosia ja se on nyt myös rauhottunu muutoksen myötä. Uskonkin mm. suolen kunnolla olevan yhteys akneen, sekä moniin muihin ongelmiin. Olen nyt karistanut ruokavaliostani gluteenin lisäksi kaikki viljatuotteet, (myös kauran ja muut gluteenittomat viljat), lehmänmaitotuotteet ja sokerin. Noudatan kohtuullisen vähähiilihydraattista ruokavaliota ja panostan hyviin rasvoihin. Lisäksi yritän parhaani mukaan vältellä lisäaineita ja suosin luomua. Kertomuksiani aknen karkoituksesta ja ruokaremontistani voit käydä lukemassa toisesta Onnenrusina blogistani. Suorat linkit ruokaremontti -teksteihin löydät tästä

Olen enemmän kuin iloinen, että löysit tänne ja toivon sinun todella viihtyvän matkassa. Ja vaikket itse kärsisikään sen kummemmista vaivoista tai allergioista, ota reseptini vastaan kokeilumielisinä makuelämyksinä. Voihan siinä käydä niinkin, että vaikka ihastut.. ;)

Voit liittyä lukijaksi blogin oikeassa laidassa olevasta ”liity tähän sivustoon” -linkistä. Lisäksi voit seurata blogiani Bloglovingin ja Blogilistan kautta.

Tervetuloa, herkkusuut!

-Tiia :)

ps. Jos ihmettelet Onnenrusina nimeä, sen alkuperään voit tutustua tästä.

2 kommenttia:

 1. Hei! Mahtavaa, kiitos upeasta blogista! Näin juttua Fit-lehdessä, ja tarinasi kuulosti omaltani! =) Heti tulin kurkkaamaan ja aion jatkossakin seurailla. Ongelmani onkin että "mitä minä voin syödä", mutta nyt on hieno blogi mitä seurailla ja mistä saada vinkit.

  t.Anne-Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan huippua! Ihana, kun löysit lukijaksi! :) Tarkoitus on päivitellä jatkossa vähän useamminkin ja reseptejä on jonoksi asti, kunhan vaan saan taas aikaa! Heh! Ihanaa kevättä ja tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista