perjantai 9. toukokuuta 2014

Vadelma - Mango raakakakku

Nyt saisi tämä kylmä ja märkä riittää, joten viimeistään äitienpäiväksi tilattu taivaan täydeltä aurinkoa! Lisäksi joku kakku olis kiva.

Aurinko nyt on vähän sellainen, että sitä ei voi varmaksi luvata, mutta jos päätät valmistaa kehittelemäni vadelma -mango raakakakun, niin sen voin taata, että hyvää on! Ettenkö nyt vielä lisää kehuisi, niin ihan törkyhyvää ja olenkin tässä parin päivän aikana itsekseni melkeempä tuhonnut koko herkullisen kakkusen.. hih. Vähän aamupalalla, sitten lisää välipalalla, vähän lounaalla jälkkäriksi jne..




Olen aiemminkin maininnut rakastavani vadelman ja mangon yhdistelmää ja tässä kakussa vielä lisäksi pähkinäinen mulperimarjapohja antaa oman lisänsä täydelliseen makuyhdistelmään. Suosittelen siis ilahduttamaan sunnuntaina äitiä juuri tällä raikkaalla ja terveellisellä raakakakulla! Jos saat jostain vielä käsiisi sydämen muotoisen kakkuvuoan, niin kakun muodollakin saat välitettyä lämpöisen viestin. Eli jos päätät käyttää muuta kuin irtopohjavuokaa, esim. juurikin sydämen muotoista, niin vuoraa vuoka ensiksi foliolla ja ala rakentamaan kakkua sen päälle. Kun kakku on jähmettynyt tarpeeksi niin voit nostaa sen folion avulla pois vuoasta ja asettaa haluamallesi lautaselle.




Mango - Vadelma raakakakku
n.10-12 palaa

(Maidoton, munaton, gluteeniton)

Pohja

1 dl saksanpähkinää
1 dl manteleita (huuhdeltuja, hieman kosteita)
5 kivetöntä (parisen tuntia liotettua) taatelia
2-3 rkl sulanutta neitsytkookosöljyä
ripaus laadukasta suolaa

Mangokerros

1 prk kookoskermaa
1 kypsä avokado
1,5 syöntikypsää mangoa
2 rkl Lucumaa
reilu 2 rkl psylliumkuitua
1 dl kookosokeria tai luomuhunajaa
1,5 dl kaakaovoita
0,5 dl neitsykookosljyä

Vadelmakerros

1 prk kookoskermaa
1 kypsä avokado
200g vadelmia
2 rkl Tocoa
2 rkl Psylliumkuitua
1 dl kookossokeria tai luomuhunajaa
1 dl kaakaovoita
0,5 dl neitsytkookosöljyä





Valmista ensin pohja. Laita kakki ainekset monitoimikoneeseen ja surauta karkeaksi, rouheiseski massaksi. Taputtele rouhe leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista mangokerros. Aloita sulattamalla kaakaovoi ja kookosöljy juoksevaksi korkeintaan 42 asteisessa vesihauteessa. Kuori avokado ja mangot. Paloittele kuoritut hedelmät ja lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin tai korkeareunaiseen astiaan, jos käytät sauvasekoitinta.
Surauttele ainekset tasaiseksi massaksi. Kaada lähes koko massa vuoan pohjalle, mutta jätä pieni määrä (1-2dl) massaa vielä sivuun odottelemaan.

Valmista nyt samaan tyyliin vadelmamassa. Kaada se sitten mangomassan päälle ja lisää aiemmin säästämästäsi mangomassasta pieniä länttejä vadelmakerroksen päälle.
Hivele kakun pintaa kevyesti esim. lusikan vartta käyttäen ja "piirrä" pintaan erilaisia kiekuraisia kuvioita niin, että kumpikin massa sekottuu keskenään.





Kun kakku on kauniisti kuvioitu, peitä se foliolla ja laita pakkaseen korkeintaan tunniksi ja jos tarve vielä vaatii, niin siirrä se vielä sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään. Ihan parhaimmillaan kakku on yönyli jääkaapissa seistyään. Ennen tarjoilua voit koristella kakun vielä sitruunamelissan lehdillä.




Ja hei muuten..
Jos tahdot oppia raakakakuista lisää, niin ilmottaudu ihmeessä mukaan GreensStreetin raakakakku workshoppiin. (Ja tässä kohtaan kuuluu rumpujen pärinää...)
Tattadaa! Seuraavaksi järjestettävällä kurssilla pääsetkin minun oppiini!
Lämpimästi tervetuloa mukaan! :)

Mutta nyt, ihanaa äitienpäivää tulevalle sunnuntaille!
Ja erityisesti omalleni.<3

-Tiia

Edit 10.5.14 : 
Lisäsin mangokerroksen ohjeeseen vielä vähän psylliumia ja kookosöljyä, 
että pysyy vielä paremmin koossa.

2 kommenttia:

  1. Voikohan tuoreen mangon korvata pakasteella? Pitäisiköhän psylliumia laittaa silloin enemmän?
    -Minttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että voi. Käytin pakastevadelmiakin, vadelmakerroksessa, joten luulis pakastemangojenkin sopivan. Kerro sitten, miten onnistui! :) Voi onnistua jopa paremminkin. Tuoreen mangon maku on vaan ihan omaa luokkaansa.

      Poista